O nama

Mi smo mala kompanija koja misli veliko. Jasno nam je da je na današnjem tržištu golem izbor pružatelja prevoditeljskih i lektorskih usluga. No uvjereni smo da nas naše iskustvo i reputacija čine izvrsnim izborom,...
Više

Vjerodostojni medicinski prijevodi

Medicina je univerzalna znanost, ali jezik nije. Bez potpunog poznavanja medicinske terminologije, pojmova, stručnih izraza i naziva nemoguće je izgraditi potpuni prijevod koji će prenijeti univerzalno značenje originalnog medicinskog teksta.

Prevođenje medicinskih i farmaceutskih tekstova visoko je specijalizirana disciplina i prijeko je potrebno da na njemu radi kvalificirani prevoditelj. Osim što prevođenje medicinskog teksta spada među najteže vrste prijevoda, to je i jedan od poslova u kojima su preciznost i točnost prevedenog teksta od ključne važnosti za sigurnost pacijenta s obzirom na to da njegovo liječenje umnogome ovisi o jasnoj i razumljivoj komunikaciji. Stoga je pravilan prijevod glavni segment u postizanju komunikacije između liječničkih timova i jasnog shvaćanja zadanih uputa te, napokon, zaštite sigurnosti pacijenta.

Našu ekspertizu u prevođenju medicinskih tekstova podupire suradnja sa stručnjacima iz različitih područja specijalizacije.

Proizvođačima medicinskih uređaja ili lijekova, koji žele pristupiti novim međunarodnim tržištima, nudimo točne prijevode dokumentacije vezane uz njihove proizvode. Naši stručni prevoditelji i suradnici svakom projektu pristupaju s najvećom pažnjom, čime omogućuju jednostavniji ulazak nekog proizvoda na strana tržišta.

Osim toga, prevodimo medicinsku dokumentaciju (povijesti bolesti, nalaze, otpusna pisma itd.), liječničke kartone, izvješća o kliničkim ispitivanjima, upute za korištenje medicinskim uređajima, istraživačku dokumentaciju, dokumentaciju za registraciju proizvoda, specifikacije proizvoda i materijale za marketinšku komunikaciju, zahtjeve za potraživanja od osiguranja i mnoge druge dokumente koji sadrže medicinsku terminologiju.

Nudimo i usluge:

I. ovjere medicinskih prijevoda;
II. back translation prijevoda.

Naši stručni suradnici:
Dr. sc. Zrinka Biloglav, spec. epidemiolog
Prof. dr. Stipe Batinica, spec. opće i dječje kirurgije
Dr. Dunja Penavin Kolarić, spec. neurolog
Dr. Marko Batinica, spec. radiolog
Dr. Krunoslava Vrsalović, spec. infektologije
Mr. dr. sc. Anita Grgurević-Batinica, spec. citologije
Doc.dr.sc. Lada Zibar, spec. internist nefrolog